zaterdag 12 februari 2011

Worteltjessoep




Deze zomer verschijnt een nieuwe voorleesbundel van me: En de groeten van Haas. Jonge, wat een spannend avontuur beleef ik daarin! Nu ben ik al aan het denken over mijn volgende voorleesboek dat pas in 2012 uitkomt. Ik ga er mijn lievelingsrecepten in zetten! Het eerste heb ik al: worteltjessoep. Heb je er nu al zin in? Dan komt nu voor jou alvast een voorproefje. Lekker dat hij is!

Dit heb je nodig:
- 500 gram wortels
- 250 gram kruimige aardappels
- 2 eetlepels milde olie
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 volle theelepel vers geraspte gember (mag ook uit een tube)
- 1 sinaasappel
- 700 ml groentebouillon
- blikje kokosmelk (400 ml)
- 1 theelepel gemalen koriander
- 1/2 theelepel cayennepeper

Zo doe je het:
1. Boen de wortels schoon met een borstel en snij ze in plakjes.

2. Schil de aardappels en snij ze in stukjes.

3. Snipper de ui en knoflook.

4. Rasp de gember.

5. Rasp het oranje van de schil van de sinaasappel en pers de sinaasappel daarna uit.

6. Verwarm de olie in een flinke pan. Doe er de ui, knoflook en gember bij en laat 5 minuten zacht smoren. De ui mag niet verkleuren.

7. Doe er dan de wortel en aardappel bij en laat alles een minuutje doorwarmen.

8. Voeg er de bouillon, de kokosmelk, de sinaasappelrasp, het sinaasappelsap, de gemalen koriander en de cayennepeper aan toe.

9. Laat een half uurtje koken op zacht vuur. Pureer de soep vervolgens met de staafmixer of in de keukenmachine.

Tip: Lekker met een paar blaadjes verse koriander.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen